over enpuls contact over enpuls contact

De hybride warmtepomp, subsidie, financiering en collectieve inkoop

Voor wie een hybride warmtepomp aanschaft zijn er tal van financiële mogelijkheden: van subsidies, financieringsmogelijkheden tot collectieve inkoop of lease. In dit blok leest u wat de mogelijkheden en beschikbare regelingen zijn.

Subsidieregelingen

Wie een warmtepomp koopt, kan een zogeheten ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie) krijgen. De hoogte van de subsidie hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen. Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht met een vermogen van 5 kW krijg je € 1.500 tot € 1.800 subsidie. Dat is ongeveer 40% van de aankoopprijs. ISDE-subsidie aanvragen kan via de website van de RVO. Wie een subsidie wil ontvangen, moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

Meer informatie over de beschikbare subsidies is terug te lezen op de websites van Verbeterjehuis, Milieu Centraal en de Rijksoverheid. Via de Energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal zie je snel of je in aanmerking komt voor verduurzamingssubsidie.

Financieringsmogelijkheden

Er zijn verschillende voordelige financieringsopties in de vorm van duurzaamheidsleningen en energiebesparingsleningen. Een hybride warmtepomp aanschaffen bij de koop van een nieuw huis? Dan kunnen de kosten natuurlijk ook in de hypotheek worden meegenomen. Deze partijen bieden voordelige financieringsopties:

Ook een optie: leasen

Het is ook mogelijk om een hybride warmtepomp te leasen. Dit lijkt op huren, maar aan het eind van een leaseperiode is de hybride warmtepomp van de woningeigenaar. Hier kan een hybride warmtepomp geleased worden:

Collectieve inkoop

Er zijn organisaties in Nederland die (hybride) warmtepompen collectief inkopen. Vereniging Eigen Huis heeft bijvoorbeeld een collectieve inkoop van hybride warmtepompen. Om hieraan mee te kunnen doen moet je wel lid zijn van de Vereniging Eigen Huis.

Andere links over enpuls contact Copyright @ 2024